Продукти:
• 2 моркова
• половин зелка
• половин глава целина
• 1 ябълка
• 1-2 с.л. оцет
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивички и леко я претриваме със солта. Обелваме ябълката и я настъргваме. Настъргваме също така почистените целина и моркови.
Смесваме продуктите, разбъркваме ги и ги заливаме със смес от олиото и оцета, която сме разбили с вилица до побеляване.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...