Кулинарни рецепти » Стъргало върху цветно сирене

 Стъргало върху цветно сирене

Продукти:

• 4 плоски правоъгълника сирене
• 2 картофа
• 100 г кашкавал
• 2 сварени белтъка
• 4 с.л. майонеза
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 3 с.л. прясно отцеден сок от червено цвекло
• 1 с.л. мастика
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. наситнени зелении
• 1 стрък копър
• 1-2 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Потапяме сиренето в цвекловия сок, за да го оцветим в розово. Ароматизираме го с лимонов сок и мастика.

Настъргваме сварените картофи, сварения белтък и кашкавала поотделно. Подправяме със счукания чесън и ситно нарязаните зелени подправки.

Върху оцветените в розово парчета сирене, редимпоследователно пластове от картофи и кашкавал, а накрая завършваме с белтъците.

Объркваме майонезата с ядките и отгоре шприцоваме роза от получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало