Продукти:
• 1 средно голяма зелка
• 1 л вода
• 100 мл оцет
• 100 г краве масло
• 150 г кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Почистеното от външните листа и кочана зеле нарязваме на 4-5 резена, които киснем 10 мин в саламура от вода и оцет.
Възвираме 2 л подсолена вода. Изваждаме зелето от саламурата и го бланшираме в кипящата вода около 8 мин, докато омекне.
Отцеждаме, нареждаме го в салатиера, заливаме с врящо препържено масло и наръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...