Кулинарни рецепти » Салата от червено зеле с вино

 Салата от червено зеле с вино

Продукти:

• 500 г червено зеле
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. горчица
• 1-2 с.л. стафиди
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета. Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки.

Измиваме зелето, нарязваме го на дребно и го начукваме с дървено чукче, за да омекне. След това го заливаме с виното, посоляваме и прибавяме горчицата, стафидите, лимоновия сок и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После прибавяме ябълката и лука, разбъркваме и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало