Кулинарни рецепти » Салата от червено зеле с вино

 Салата от червено зеле с вино

Продукти:

• 500 г червено зеле
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. горчица
• 1-2 с.л. стафиди
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета. Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки.

Измиваме зелето, нарязваме го на дребно и го начукваме с дървено чукче, за да омекне. След това го заливаме с виното, посоляваме и прибавяме горчицата, стафидите, лимоновия сок и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После прибавяме ябълката и лука, разбъркваме и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало