Продукти:
• 300 г прясно зеле
• 2 моркова
• 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 листа босилек
• 7-8 маслини
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, които леко стриваме с малко сол. Слагаме го в широка чиния за сервиране и разстиламе отгоре настърганите моркови.
Поръсваме със ситно нарязаните магданоз, копър и листа от целина. Смесваме оцета с олиото, разбиваме сместа и заливаме салатата.
Накрая поръсваме ситно нарязания босилек и украсяваме с маслините.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...