Продукти:
• 200 г сварен бял фасул
• 200 г царевица от консерва
• 150 г ориз
• 2 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 2 ч.ч. доматен сос
• 1-2 с.л. олио
• 1 зелена салата
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме чушките и лука на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедените царевица и фасул, наливаме доматения сос и задушаваме десетина минути. Оттегляме от огъня и оставяме сместа да изстине.
Покриваме чиниите за сервиране с листа от зелена салата и разпределяме отгоре ориза. Върху ориза слагаме бобената смес и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...