Продукти:
• 1 ч.ч. сварен дълъг ориз
• 1 к.ч. сварена червена леща
• 1 к.ч. леблебия
• 1 червена маринована чушка
• 1 непълна к.ч. млечна царевица от консерва
• 1 шайба ананас от компот
• 1-2 стръка копър
• 1 стрък целина
• сол, черен пипер
• олио или зехтин
• лимонов сок или ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Изчистения и изплакнат с няколко топли води ориз сваряваме в 2 ч.ч. подсолена кипяща вода. За да не се развари към края на варенето прибавяме 1 ч.л. лимонов сок.
Отцеждаме ориза от излишната вода, оставяме го да изстине и го смесваме със сварената и отцедена леща, нахута, отцедените от маринатата царевични зърна и нарязаните на ситно чушка и ананас. Поръсваме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Разбъркваме добре и прибавяме наситнените копър и целина. Украсяваме с маслинки.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...