Продукти:
• 1 буркан стерилизиран грах
• 1 глава целина
• 2-3 ябълки
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и целината и ги нарязваме на тънки ивички. Отцеждаме граха от консервата и го смесваме с целината и ябълките.
Разбиваме до побеляване олиото, лимоновия сок и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме и подреждаме в чиния за сервиране. Отгоре поръсваме ситно нарязан копър.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...