Продукти:
• 1 ч.ч. жито
• 3 зелени ябълки
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 лимон
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме житото с малко сол. Разбъркваме с настърганите зелени ябълки, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора.
Овкусяваме със сока от лимон и украсяваме по желание с маслини.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...