Продукти:
• 200 г сварен дребен боб
• 180 г нахут от консерва
• 200 г сварен едър шарен фасул
• 250 г плосък зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1 голяма червена чушка
• 2-3 стръка целина с листата
• сол, червен пипер
• гранулирана горчица
• олио, оцет
• няколко стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
Сварените поотделно видове стар фасул отцеждаме. Възвираме 1 л подсолена вода и бланшираме 15 мин почистения и нарязан на парченца зелен фасул. Отцеждаме го в гевгир и го обливаме със студена вода.
Нарязания на тънки шайби лук претриваме със сол и изплакваме на течаща вода. Почистената от семките чушка нарязваме на ромбчета, а стеблата и листата целина наситняваме. Отцеждаме нахута от маринатата.
В дълбока купа смесваме изброените продукти. Пасираме горчицата с олиото, добавяме оцета, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво и с този дресинг заливаме салатата.
Разбъркваме и оставяме да престои на хладно 1-2 часа. Гарнираме салатата с маслини и стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...