Продукти:
• 200 г сварен дребен боб
• 180 г нахут от консерва
• 200 г сварен едър шарен фасул
• 250 г плосък зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1 голяма червена чушка
• 2-3 стръка целина с листата
• сол, червен пипер
• гранулирана горчица
• олио, оцет
• няколко стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
Сварените поотделно видове стар фасул отцеждаме. Възвираме 1 л подсолена вода и бланшираме 15 мин почистения и нарязан на парченца зелен фасул. Отцеждаме го в гевгир и го обливаме със студена вода.
Нарязания на тънки шайби лук претриваме със сол и изплакваме на течаща вода. Почистената от семките чушка нарязваме на ромбчета, а стеблата и листата целина наситняваме. Отцеждаме нахута от маринатата.
В дълбока купа смесваме изброените продукти. Пасираме горчицата с олиото, добавяме оцета, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво и с този дресинг заливаме салатата.
Разбъркваме и оставяме да престои на хладно 1-2 часа. Гарнираме салатата с маслини и стръкчета магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...