Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 4-5 моркова
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
В половината от олиото задушаваме до омекване морковите, нарязани на кубчета или кръгчета, и ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нареждаме половината от картофите в намаслена тавичка, а върху тях разстиламе морковите. Отгоре нареждаме останалите картофи. Поръсваме ястието с останалата мазнина и го заливаме с прясното мляко, в което сме разбили яйцата. Посоляваме.
Печем мусаката в силна фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...