Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 1/2к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зърна черен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 1-2 к.ч. зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката и я запържваме във врящото олио. После поръсваме червения пипер и подправяме с дафиновите листа, черния пипер и бахара.
Разбъркваме и прехвърляме зелето в тавичка. Наливаме равни количества зелев сок и вода и запичаме ястието в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...