Кулинарни рецепти » Патладжани с доматен сос

 Патладжани с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 3 патладжана
• 4-5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кубчета със страна около 2 см, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изстискваме и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме изпържените патладжани и в същата мазнина пържим обелените и настъргани домати и скилидките чесън. Когато сместа заври, прибавяме патладжаните и наливаме 1 к.ч. гореща вода.

Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз и варим на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало