Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 яйца
• 3-4 глави лук
• 1 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Прибавяме ситно нарязания лук, орехите, разбитите яйца, зелениите, сол, черен и червен пипер на вкус.
Разбиваме енергично всички продукти, докато получим еднородна смес. Оформяме от нея малки топчета и ги овалваме в брашното.
Пускаме ги във вряща подсолена вода, в която сме сипали олиото и варим 40 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...