Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. разбито кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца.
Сгорещяваме олиото и запържваме ситно скълцания лук. След като омекне, прибавяме нарязаните чушки и също леко ги запържваме.
Изсипваме брашното, запържваме и него и прибавяме киселото мляко. Варим ястието 10 мин на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме с едро смлян черен пипер и ситно скълцан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...