Продукти:
• 400 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за една нощ в леко подсолена вода. На другия ден го изплакваме и го слагаме в глинено гърне заедно със ситно нарязаните лук, чушка и джоджен.
Добавяме мазнината и червения пипер, наливаме 1-2 ч.ч. вода, захлупваме и варим на умерен огън. Веднага след като отстраним от огъня, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...