Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме кочана на карфиола и го накисваме в студена вода, която сме подкиселили с оцета. След 15-20 мин го отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Внимаваме да не се превари.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите и ги задушаваме в маслото, докато се изпари водата. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, разредено с виното, и оставяме соса да къкри на слаб огън.
Накрая поръсваме с черен пипер и изсипваме част от соса в голяма кръгла чиния. В средата слагаме сварения и изцеден карфиол и изсипваме в празнината от кочана останалия сос.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...