Продукти: (за 4 порции)
• 200 г пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 връзки пресен лук
• 150 мл олио
• 1 щипка захар
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и попарваме лозовите листа.
Нарязваме лука на дребно, заедно с перата и го смесваме с ориза. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен, олиото, захарта, черен пипер и сол на вкус. Слагаме по малко от сместа върху лозовите листа и завиваме сармички, които не трябва да са много стегнати, защото оризът ще набъбне.
Подреждаме ги в тенджера, посоляваме, притискаме с чиния и заливаме с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко гореща вода. Сармите трябва да останат на мазнина.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...