Кулинарни рецепти » Летни сарми

 Летни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 връзки пресен лук
• 150 мл олио
• 1 щипка захар
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и попарваме лозовите листа.

Нарязваме лука на дребно, заедно с перата и го смесваме с ориза. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен, олиото, захарта, черен пипер и сол на вкус. Слагаме по малко от сместа върху лозовите листа и завиваме сармички, които не трябва да са много стегнати, защото оризът ще набъбне.

Подреждаме ги в тенджера, посоляваме, притискаме с чиния и заливаме с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко гореща вода. Сармите трябва да останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало