Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул със зеленчуци

 Задушен зелен фасул със зеленчуци

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г зелен боб
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 чушка
• 1 корен магданоз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 клонче чубрица
• 1 стрък девисил
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме боба на парчета с дължина 2-3 см.

В загрятото олио задушаваме ситно нарязания лук, заедно с нарязаните на малки кубчета моркови и ситно нарязаните чушка и магданозен корен. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.

Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и поръсваме червения пипер. Слагаме боба заедно с чубрицата и девисила, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато бобът омекне.

Преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало