Продукти: (за 4 порции)
• 100 г черен зрял фасул
• 100 г ориз
• 1 зелена пиперка
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка чесън на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме.
Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула и ориза. Прибавяме куркумата и варим на слаб огън до омекване на продуктите.
В разтопеното масло запържваме ситно нарязаната чушка, чесъна и кимиона. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...