Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 2 ч.ч. червено вино
• 2-3 ч.ч. бульон
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 глави лук
• 1 малка главичка целина
• 1 корен пащърнак
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с виното и оставяме да кисне 1 нощ, за да набъбне. На другия ден отцеждаме и заливаме с бульона. Сипваме 1-2 к.ч. от отцеденото вино, прибавяме дафиновия лист и слагаме на огъня.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Сипваме запръжката при лещата и варим 1 час на тих огън.
Прибавяме нарязаните на кубчета пащърнак, моркови и целина и продължаваме да варим до омекване на продуктите. Накрая посоляваме и подправяме обилно с черен пипер.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...