Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 чушки
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 домата
• 150 г натрошено сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в сгорещеното олио препеченото брашно, разреждаме с 1 к.ч. хладка вода и прибавяме червения пипер и обелените и настъргани домати. Наливаме малко вода, за да получим рядък сос. Захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
Прибавяме опечените и ситно нарязани пиперки, посоляваме и варим 10 мин. След това слагаме натрошеното сирене и варим още 4-5 мин.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...