Кулинарни рецепти » Каша от кисело зеле по чирпански

 Каша от кисело зеле по чирпански

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 к.ч. брашно
• половин средно голяма кисела зелка
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелката на тънки ивички. Заливаме с вода, колкото да покрие зелето, и варим на умерен огън, докато омекне. Прибавяме олиото и пържим, докато зелето стане златисто.

При непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Наливаме зелев сок, докато получим рядка каша. Варим на огъня, като продължаваме да бъркаме.

Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало