Продукти: (за 4 порции)
• 25-30 лозови листа
• 4-5 глави лук
• 5-6 стръка пресен лук /или 1 глава стар лук/
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.ч. олио
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. черен пипер
• сокът от 1 лимон
• сол
Обелваме лука и го варим в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме, оставяме го да изстине и го нарязваме на ситно.
Прибавяме ситно нарязания пресен лук и ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър. Наливаме олиото и 1 ч.ч. вода, слагаме ориза, посоляваме на вкус и задушаваме на огъня, докато оризът погълне всичката вода. Отстраняваме от огъня, поръсваме черния пипер и лимоновия сок и отново разбъркваме добре.
От сместа увиваме в лозовите листа малки правоъгълни сармички. Нареждаме сармичките плътно на дъното на широка тенджера и ги затискаме с чиния. Наливаме вода, колкото да ги покрие и ги варим на тих огън.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...