Продукти: (за 4 порции)
• 3с.л. олио
• 1глава лук
• 1 глава карфиол
• 4 моркова
• 150г гъби
• 3 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1с.л. вегета
• 1с.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в тенджера под налягане ситно нарзания лук с олиото и 2с.л. вода. Когато лукът поомекне, прибавяме кърито и наливаме 2 ч.ч. вода.
Изчакваме водата да заври и слагаме вегетата, счукания чесън, карфиола, накъсан на розички, и ситно нарязаните моркови, гъби и домати. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...