Продукти:
• 15-16 чушки от туршия
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семките, заливаме ги с вряща вода и ги оставяме да киснат 30-40 минути.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Щом поомекне, прибавяме ориза и го позапържваме. После поръсваме червения пипер, посоляваме, наливаме 1-2 ч.ч. топла вода и варим, докато водата се изпари и оризът набъбне. Накрая подправяме с чубрица и джоджен и разбъркваме.
Изплакваме отцедените чушки и ги напълваме с приготвената оризова смес. После ги овалваме в брашното и ги нареждаме в плитка тенджера. Наливаме малко топла вода, прибавяме останалото олио и варим на тих огън.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...