Продукти: (за 2-3 порции)
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 150 г сухо престояло сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото, изсипваме в него брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато порозовее. Заливаме с 1 ч.ч. вряща вода и прибавяме настърганото сухо сирене.
Варим на тих огън, докато кашата се сгъсти. Посоляваме, ако е нужно.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...