Кулинарни рецепти » Зрял боб с алабаш

 Зрял боб с алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г боб
• 2 глави лук
• 1 алабаш
• 6-7 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме боба със студена вода и го варим на тих огън. Петнадесет минути след като заври, сменяме водата, като този път наливаме гореща. Прибавяме половината олио и варим, докато зърната почти омекнат.

Обелваме алабаша и го нарязваме на филийки. Слагаме го при боба и оставяме да ври 15-20 мин. В останалото олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук.

Зачервяваме го с червения пипер, сипваме при боба и варим още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с наситнен джоджен и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало