Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 7-8 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме съвсем леко, наливаме 1 к.ч. топла вода и варим на умерен огън.
Когато водата заври, слагаме картофите и наливаме зелевия сок. Варим, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме със стритата суха чубрица.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...