Кулинарни рецепти » Картофи, варени в бульон

 Картофи, варени в бульон
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г картофи
• 50 г маргарин
• 200 г зеленчуци /целина, моркови, праз/
• 4 ч.ч. месен бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в мазнина ситно нарязаните зеленчуци, прибавяме нарязаните на еднакви кубчета картофи, заливаме с бульона така, че зеленчуците да са само потопени, посоляваме, поръсваме с черен пипер и сваряваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало