Продукти: (за 5-6 порции)
• 500 г леща
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 500 г зеле
• 1 к.ч. олио
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. къри
• 1 ч.л. доматено пюре
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 2-3 часа в студена вода. Отцеждаме, наливаме 1 л подсолена вода, прибавяме лютата чушка и 1 глава лук, нарязана на ситно. Варим на умерен огън. След 45 мин сипваме нарязаното на ситно зеле и варим още 45 мин.
В олиото запържваме втората глава ситно нарязан лук и наситнената скилидка чесън. Щом поомекнат, поръсваме с кърито и пържим още 2-3 мин. Накрая прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, разбъркваме и сипваме запръжката в лещата.
Подправяме с лимонов сок и черен пипер на вкус и готвим още десетина минути. Сервираме яденето топло.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...