Продукти:
• 400 г зрял фасул
• 500 г киселец
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до омекване. Нарязваме почистения и измит киселец на ситно и го задушаваме в половината мазнина.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с малко от водата, в която е врял фасула.
Сипваме я в тенджерата, добавяме задушения киселец, посоляваме, подправяме със стрит джоджен и готвим още 10-15 мин.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...