Продукти:
• 400 г зрял фасул
• 500 г киселец
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до омекване. Нарязваме почистения и измит киселец на ситно и го задушаваме в половината мазнина.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с малко от водата, в която е врял фасула.
Сипваме я в тенджерата, добавяме задушения киселец, посоляваме, подправяме със стрит джоджен и готвим още 10-15 мин.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...