Кулинарни рецепти » Родопска плакия от гъби

 Родопска плакия от гъби

Продукти:

• 400 г ситни гъби
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме дребни гъбки, почистваме ги и ги слагаме цели в тенджерата. Наливаме 1 ч.ч. вряла вода, добавяме олиото и варим на умерен огън.

Когато водата поизври и гъбите омекнат, прибавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим ястието още 10-15 минути на слаб огън.

Накрая поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало