Кулинарни рецепти » Яхния с маслини

 Яхния с маслини

Продукти:

• 2 глави лук
• 25 маслини
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода.

След няколко минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.

Отделно заливаме маслините с вряла вода и ги оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги и прибавяме към ястието заедно с черния пипер. Варим на тих огън, докато яхнията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало