Продукти:
• 2 глави лук
• 25 маслини
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода.
След няколко минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.
Отделно заливаме маслините с вряла вода и ги оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги и прибавяме към ястието заедно с черния пипер. Варим на тих огън, докато яхнията остане на мазнина.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...