Кулинарни рецепти » Гъби с ориз

 Гъби с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 400 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и ситно нарязаните гъби.

Наливаме 3 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Подправяме с дафинов лист, мащерка, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън.

Преди да свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало