Продукти: (за 4 порции)
• 12-14 големи зелеви листа
• 2-3 стръка праз
• 1 к.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. ориз
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме в сгорещеното олио нарязания на тънки колелца праз, без да слагаме сол. Когато празът омекне, прибавяме ориза и наливаме 1 ч.ч. зелев сок. Захлупваме и задушаваме, докато оризът набъбне, след което поръсваме с черен пипер. Оставяме сместа да изстине.
Изрязваме дебелите жилки от зелевите листа, разпределяме върху тях изстиналата смес и завиваме сарми.
Слагаме на дъното на тенджера чиния, обърната с дъното нагоре, и върху нея нареждаме плътно сармите и ги заливаме с равни части вода и зелев сок. Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат напълно.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...