Кулинарни рецепти » Кебап върху пилаф

 Кебап върху пилаф
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета.

В съд с част от мазнината запържваме най-напред месото, а след това – ситно нарязания лук /докато остане на мазнина/. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, червения пипер и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и задушаваме, докато водата се изпари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме на топло.

В друг съд с останалата мазнина запържваме ориза до златисто. Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън, докато оризът се свари.

Разделяме продуктите на четири.

В дълбока купичка слагаме месото, отгоре допълваме с ориза и притискаме сместа. Обръщаме кебапа върху чиния така, че месото да остане отгоре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало