Кулинарни рецепти » Задушен заек

 Задушен заек

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек
• 150 г сланина
• 1 кафена чаша олио
• 4-5 парчета моркови
• 4-5 парчета керевиз
• 2 малки глави лук
• 1 кафена чаша вино
• 3-4 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Мариноваме заека и го нарязваме по ставите, като гърба запазваме цял. Изчистваме жилките и кожичките, след което шпиковаме месото с малко моркови, керевиз, сланина и чесън. Пържим в сгорещеното олио. Изваждаме изпърженото месо и посоляваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на дребно лук. Сипваме брашното и пържим, докато стане златисто. Прибавяме останалите моркови, керевиз и чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Връщаме месото отново в запръжката. Наливаме виното, а когато се поизпари, доливаме вода. Варим, докато месото омекне и поднасяме с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало