Продукти:
• 500 г овнешко или говеждо месо
• 4 глави лук
• 3 домата или доматено пюре
• 2 моркова
• 2 ч. ч. сушен зелен грах
• 1 дафинов лист
• 5 зърна черен пипер
• 1/2 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре граха и го накисваме от вечерта в подсолена вода. Нарязваме на малки парчета месото и заедно с костите го слагаме в студена вода, прибавяме граха и варим на слаб огън 2 часа.
Сипваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и морковите, нарязани на кубчета. Варим всичко до омекване (още 15-20 минути).
Накрая пускаме дафиновия лист и зърната черен пипер. Малко преди сервиране посоляваме и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...