Продукти:
• 500 г овнешко или говеждо месо
• 4 глави лук
• 3 домата или доматено пюре
• 2 моркова
• 2 ч. ч. сушен зелен грах
• 1 дафинов лист
• 5 зърна черен пипер
• 1/2 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре граха и го накисваме от вечерта в подсолена вода. Нарязваме на малки парчета месото и заедно с костите го слагаме в студена вода, прибавяме граха и варим на слаб огън 2 часа.
Сипваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и морковите, нарязани на кубчета. Варим всичко до омекване (още 15-20 минути).
Накрая пускаме дафиновия лист и зърната черен пипер. Малко преди сервиране посоляваме и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...