Продукти:
• 500 г овнешко или говеждо месо
• 4 глави лук
• 3 домата или доматено пюре
• 2 моркова
• 2 ч. ч. сушен зелен грах
• 1 дафинов лист
• 5 зърна черен пипер
• 1/2 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре граха и го накисваме от вечерта в подсолена вода. Нарязваме на малки парчета месото и заедно с костите го слагаме в студена вода, прибавяме граха и варим на слаб огън 2 часа.
Сипваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и морковите, нарязани на кубчета. Варим всичко до омекване (още 15-20 минути).
Накрая пускаме дафиновия лист и зърната черен пипер. Малко преди сервиране посоляваме и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...