Кулинарни рецепти » Свински котлети в сметанов сос

 Свински котлети в сметанов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински котлета /по 200 г/
• 30 г краве масло
• прясно смлян бял пипер
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. мед
• 250 мл обезмаслена сметана
• 1 с.л. смесени сухи подправки за месо
• 2 ч.л. естрагон
• 3 ч.л. трапезна майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

В разтопеното масло запържваме от двете страни котлетите, които предварително сме изтънили с дървено чукче. Солим със сол и бял пипер, прехвърляме ги в тавичка, наливаме малко вода, завиваме с фолио и задушаваме във фурната 15 мин.

В мазнината, в която сме пържили котлетите, задушаваме лука. Прибавяме размития в оцета мед, разбъркваме и сваляме от котлона. Сипваме размесените майонеза и сметана, подправяме с естрагон, сол и бял пипер и връщаме на по-слаб огън, като бъркаме непрекъснато, за да не заври сосът. Готвим 3-4 мин.

Разпределяме котлетите в топли чинии и отстрани сипваме от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало