Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо
• 50 г краве масло
• 1 морков
• 1 глава лук
• 200 г дребни гъби
• 1 жълтък
• 1 връзка корени за супа
• 1 карамфилче
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го подсушаваме. Нарязваме го на парчета, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода, колкото да го покрие и го слагаме на огъня, като обираме пяната, докато заври.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме моркова, корените за супа и главата лук, в която сме заболи карамфилчето. Варим месото заедно с подправките около 1 час на умерен огън. След това го изваждаме в дълбок съд и го държим на топло.
Почистваме гъбите, измиваме ги в подкиселена вода и ги нарязваме на четвъртинки. Слагаме ги в тенджерка с малко вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и малко лимонов сок, прибавяме 10 г масло и ги слагаме на умерен огън. Варим десетина минути след като кипнат.
Сгорещяваме останалото масло и запържваме в него брашното. Отстраняваме запърженото брашно от огъня, изчакваме да изстине и го разреждаме на сос с бульон от месото. После бъркаме соса на огъня, докато се сгъсти, оттегляме го накрая на печката и го смесваме с гъбите и жълтъка.
Разпределяме месото на порции, заливаме го с приготвения сос и го поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...