Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг заешко месо
• 1 глава лук
• 6-7 скилидки чесън
• 2 домата
• 1 ч.ч. вино
• 2 ч.ч. гореща вода
• дафинови листа
• черен пипер на зърна
• бахар, сол
• мазнина за пържене
• оцет за маринатата
Начин на приготвяне:
Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме и го нарязваме на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Добавяме ситно нарязаните лук и домати и продължаваме да пържим.
Щом лукът поомекне, наливаме виното и горещата вода, слагаме подправките и скилидките чесън и посоляваме на вкус. Захлупваме тенджерата, замазваме капака с тесто и варим на тих огън около 1 час и 30 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...