Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 3-4 кисели краставички
• 500 г заквасена сметана
• 1-2 щипки къри
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме запърженото месо и в същата мазнина пържи нарязания на филийки лук.
Когато стане златист, прибавяме настърганите домати и ситно нарязаните краставички, наливаме малко вода и възвираме на огъня.
Връщаме месото, сипваме сметаната и подправяме с къри, черен пипер и сол. Варим ястието на умерен огън до готовност.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...