Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 500 г рагу
• 1 глава лук
• 1 суха чушка
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ. На другия ден го изплакваме и го сипваме в гърнето. Напълваме гърнето до средата с вода. Когато водата заври, я изливаме и наливаме друга вода, която трябва да е гореща, за да не се пукне гърнето.
Прибавяме сухата чушка, рагуто и нарязаните лук и морков. Посоляваме, захлупваме плътно гърнето и задушаваме на умерен огън. Когато месото омекне, го изваждаме, обезкостяваме и го връщаме обратно в гърнето.
Отделно сгорещяваме олиото и запържваме в него брашното и червения пипер. Сипваме запръжката в гърнето и го държим още няколко минути на огъня, като преди да го отстраним поръсваме ястието със ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...