Кулинарни рецепти » Заек плакия

 Заек плакия
(Франция)

Продукти:

• 1 млад заек
• 150 г сланина
• 10 мънички главички лук
• 1 ч.ч. стафиди
• 1 ч.ч. сушени сини сливи без костилки
• 1 к.ч. ябълкова ракия
• 1 с.л. олио
• 1-2 стръка мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета изчистения и измит заек. Заливаме сливите с ракията и ги оставяме да киснат десетина минути.

Нарязваме сланината на ситно и я стопяваме в тенжерата. Изваждаме пръжките и запържваме целите главички лук. Щом станат златисти, прибавяме месото заедно с пръжките, наливаме олиото и 1 ч.ч. вода, слагаме мащерката и поръсваме с черен пипер.

Посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 2 часа на слаб огън. После прибавяме стафидите и отцедените сливи и варим още 1 час на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало