Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г тлъсто агнешко месо
• 700-800 г спанак
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• сол
• кисело мляко
Начин на приготвяне:
Измиваме агнешкото месо, нарязваме го на парчета и посоляваме. Слагаме го в тенджера с вода, колкото да го покрие, и варим, докато водата почти се изпари. Добавяме ситно нарязания пресен лук и олиото, захлупваме и задушаваме без да запържваме.
Изчистваме, измиваме и нарязваме на ивици спанака, прибавяме го към ястието. От време на време разбъркваме с дървена лъжица, за да не загори. Когато спанакът завехне напълно и се попари, доливаме малко топла вода.
Препичаме брашното, размиваме го с малко вода и също го прибавяме към яхнията. Посоляваме и отстраняваме от огъня.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...