Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г тлъсто агнешко месо
• 700-800 г спанак
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• сол
• кисело мляко
Начин на приготвяне:
Измиваме агнешкото месо, нарязваме го на парчета и посоляваме. Слагаме го в тенджера с вода, колкото да го покрие, и варим, докато водата почти се изпари. Добавяме ситно нарязания пресен лук и олиото, захлупваме и задушаваме без да запържваме.
Изчистваме, измиваме и нарязваме на ивици спанака, прибавяме го към ястието. От време на време разбъркваме с дървена лъжица, за да не загори. Когато спанакът завехне напълно и се попари, доливаме малко топла вода.
Препичаме брашното, размиваме го с малко вода и също го прибавяме към яхнията. Посоляваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...