Продукти: (за 5 порции)
• 1 заек около 2 кг, нарязан на 10 парчета
• 1 винена чаша бяло вино
• 2 с.л. винен оцет
• 3 с.л. оцет “Балсамико”
• 75 г сланина, нарязана на тънко
• 1 голяма глава лук
• 50 г стафиди
• 24 малки маслини
• 2 дафинови листа
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме парчетата заешко месо и ги подсушаваме. Нарязваме сланината на ленти. Измиваме маслините, обелваме главата лук и я нарязваме на ситно.
Сипваме зехтина в тенджерата с незагарящо дъно, загряваме на огъня и слагаме парчетата заек. Обръщаме от двете страни, докато порозовеят. Отделяме в чиния и махаме половината от зехтина.Слагаме в тенджерата сланината и лука. Разбъркваме непрекъснато, докато се зачервят.
Връщаме обратно заешкото и добавяме маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер. Сипваме бялото вино и винения оцет, оставяме на умерен огън, като от време на време разбъркваме ястието.
Когато заешкото омекне, добавяме оцета “Балсамико” и разбъркваме около 2 минути. Сервираме ястието топло.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...