Продукти: (за 4 порции)
• 500 г овнешко месо
• 1 с.л. брашно
• 250 мл червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 2-3 листа розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи късове, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Запържваме го в олиото заедно с нарязаните на кубчета морков и целина, скилидката чесън, дафиновия лист и розмарина.
Поръсваме с брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и отново позапържваме. Наливаме при месото виното и същото количество вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне. Поднасяме ястието със задушен ориз.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...