Кулинарни рецепти » Спанак с грах по индийски

 Спанак с грах по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1/2 ч. ч. сушен и разполовен грах
• 2 ч. ч. вода
• 1/4 ч. л. куркума
• 1/2 ч. л. сол
• 500 г спанак
• 3 с. л. масло
• 1 с. л. пресен джинджифил
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. гарам масала
• 1 с. л. лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха в 2 ч.ч. вода за 1 час. Прибавяме куркумата и 1/2 ч. л. сол. Варим10 минути в същата вода. Прибавяме нарязания спанак и варим, докато по-голямата част от течността се абсорбира и грахът се свари.

Отделно загряваме маслото в тиган. Прибавяме нарязаните джинджифил и чесън и пържим, докато чесънът стане златист на цвят.

Прибавете гарам масала и веднага сипваме съдържанието на тигана при спанака и граха. Подправяме с лимонов сок и сол на вкус, разбъркваме и сервираме.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало