Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 4 яйца
• магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите необелени. Обелваме ги и още топли ги пресоваме. Прибавяме разбитите яйца, ситно нарязан магданоз и сол.
Омесваме добре, за да получим средно гъста каша. С лъжица вземаме от кашата и пържим в тиган с леко сгорещена мазнина.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...